Hyldeblomst næringEn smuk måde at samarbejde med næringen i sit liv, er at skabe den selv Og have hænderne med i processen ~ være med til at skabe det som man ønsker skal nærer og støtte en i hverdagen.


Jeg bliver tit spurgt af folk hvorfor mine opskrifter smager meget bedre hos mig, end når de laver dem selv.

Jeg ved det selvfølgelige ikke, men mit bedste bud er at den hemmelige ingrediens er vores hænder og den indre tilstand de hænder rummer når vi rør og tager imod næringen i vores liv.

Du er den hemmelige ingrediens i din næring.


Der er et gammelt råd, om at man skal rører ved sin mad inden man spiser den, så den kan mærke hvad man har brug for. Jeg føler der er noget sandhed i det, fordi det vender tilbage til nærvær og intentioner, og hvor meget vi kan forme vores oplevelse med vores nærvær og intentioner. Med vores fokus og overbevisninger ~ i sær når vi bevidst vælger dem selv i enhver situation hvor vi husker det.


Og det behøver hverken være svært eller tidskrævende ~ hvis vi ikke har den store viden, så kan det meste kan gøres intuitivt, hvor vi leger med oplevelsen og mærker hvad vi har brug for og lyst til. Stoler lidt på os selv, og så når det ikke giver logisk mening.


I hvert fald når det handler om at blande ting som vi ved er spiselige, ufarlige og fredelige. Som fx. hyldeblomster og roser.


Idag skal det handle om hyldeblomst, som er en smuk næring med mange egenskaber.


Alt efter kroppen der tager imod, så sige hyldeblomst at være:

~ Febernedsættende.

~ Forebyggende når det kommer til influenzaen og forkølelser.

~ Lindrende af forkølelser og influenzaer.

~ Lindrende ved halsproblemer.

~ Beroligende for nervesystemet.

~ Opløftende af vores indre tilstand.


Og så er den forbundet med troen omkring Freja, den nordiske gudinde, hvor hyldetræet siges at være hendes træ. Og hun stod for kærlighed, grænsesætning, erotik, forudsigelser og viljestyrke/ at få det man ønsker.

Hvis man ved noget om overbevisningers indflydelse på vores opfattelse af virkeligheden, så kan man hurtigt regne ud at der er en stor kræft ideen kollektive bevidsthed som man kan tappe ind i, når det kommer til de egenskaber som folk har tillagt Freja ~ og dermed også hylden, som blandt andet er et fysiske symbol i naturen på den bevidsthed.


Jeg ville elske at dele nogle måder jeg samarbejder med hyldeblomster, og skaber næring i min hverdag.


Hyldeblomst te med brændenælder og roser.


Du skal bruge:

~ Friskplukket hyldeblomster.

~ Friskplukket hybenroseblade.

~ Friskplukket brændenælde topskud.


Jeg anbefaler at du bruger en dehydrater til at tørre urterne, fordi det forkorter processen og jeg er typen der gerne vil bruge min tid bedst muligt.

Hvis du er okay med en langsommelig proces (som jo kan være vildt nærende og lindrende) så kan du tørre brændenælder ved at hænge dem på hovedet et skyggefuldt sted ~ og hyldeblomster og rosenblade kan tørres, ved at lægge dem ud på avispapir eller stof på gulvet/et bord/ hylder i et par dage. Helst i skyggen. Fjern så meget af stilken fra hyldeblomsterne som muligt, da de kan indeholde blåsyrer som kan give dårlig mave.


Bland alle de tørret urter og blomster ~ og nu har du en smuk sommer-solskins te blanding som er støttende og lindrende for nervesystem, fordøjelse og meget andet.Hyldeblomster til smoothies


Du skal bruge:

~ Friskplukket hyldeblomster.


Fjern så meget af stilken fra blomsterne som muligt. Tør dem i 5 timer ved 55grader eller 7timer ved 45grader i en dehydrater. Alternativt kan du lufttører dem et par dage i skyggen, spredt ud over aviser eller stof.


Gem blomsterne som de er og blend dem i smoothies ~ eller pulversér dem endnu mere i en kaffekværn eller morter, indtil du har pulver som du kan bruge i smoothie. Pulverformen er også god i en hyldeblomst og rose latte, hvor du blander hyldeblomst pulver og rose pulver op med lunken vand og havremælk.Sirup med hybenroser og hyldeblomst.


Du skal bruge:

~ Tørret eller friske hyldeblomster

~ Tørret eller friske hybenroseblade

~ Rå honning eller rørsukker

~ Vand


Dette er den lækreste og mest simple sirup jeg har lavet. Det er en af de der ting, hvor simpelt bare er så lækkert.

Sirupper kan holde sig ca 1 uge i køleskab, så jeg anbefaler at have tørret blomster til rådighed (som kan holde sig flere år), og lave siruppn når du har brug for den eller har lyst til at have den klar i køleskabet.


Bland så meget vand og så mange blomster som du føler for. Rør sammen, kog det hele op, skru ned for varmen og lad blandingen simre under låg i ca 1 time. Du skal Basically lave en meget koncentreret te. Det er typisk kogt færdigt når hybenroserne er helt hvide og har givet deres farve til væsken.

Hæld det hele igennem en si, og tilsæt rå honning/rørsukker efter smag.

Man kan også tilsætte citronsaft, men min er færing er at det smager bedst hvis man kun vi bruge siruppen i vand. Hvis man også vil bruge den i rose latte, kaffe eller kakao ~ så synes jeg personligt det er bedre uden citron, men du er fri ting at gøre hvad der nærer dig.

Hæld på rene flasker og krukker, og nyd.


Alt kærlighed

~ Lotus


#HighvibeMad

#HighvibeVaner

#NærendeEnergi

#NærendeOverbevisninger

#VibrationelPsykologi
Seneste blogindlæg

Se alle